Inspirerad av en kei lime pai ifrån boken Hello Green av Josefine Jäger, komponerade jag denna hallontårta med de ingredienser jag själv hade hemma just då. 
 
Pajbotten
2 1/2 dl blandade nötter (mandlar, valnötter, paranötter och hasselnötter)
2 1/2 dl kokosflingor
1 tsk vaniljpulver
10 dadlar
En nypa himalyasalt
 
Fyllning
3 dl hallon
1/2 dl kokosolja
2 avokado
Juice ifrån en hel citron (skulle kunna vara lite mindre av detta om man inte vill ha det så syrligt)
rivet skal av 1 citron
1/2 dl kokosmjölk
2 tsk vaniljpulver
 
1. Börja  med pajbotten. Mixa allt utom dadlar till ett fint mjöl. Tillsätt dadlarna och mixa igen. Massan ska hålla ihop. Tillsätt vatten om det behövs.
 
2. Klä formen med bakplåtspapper och smörj kanten med kokosolja. Tryck sedan ut degen jämnt på botten och kanterna. Ställ den kallt under tiden du gör fyllningen.
 
3. Smält kokosoljan i ett vattenbad om den inte är i flytande form. Ställ åt sidan. 
 
4. Gör fyllningen genom att mixa resten av ingredienserna till fyllningen till en krämig smet. Tillsätt kokosoljan och mixa igen.
 
5. Ta fram formen och häll i smeten. Plasta pajen och ställ i frysen i 2 timmar.
 
6. Tina pajen och toppa med färska hallon. 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej