
Det är inte glutenfritt men ett bättre alternativ än när det är bakat med vetemjöl i alla fall, eftersom dinkel är mer lättsmält för dina tarmar och det är också mer näringsrikt. Det man ska komma ihåg när man bakar med dinkelmjöl är att man behöver mer vätska än när man bakar med vetemjöl. Degen ska inte heller bearbetas lika mycket.
Värm ugnen till 200 grader
500 g dinkelmjöl
En påse torrjäst 12 g
1/2 tsk salt
50 g solrosfrön
50 g linfrön
50 g sesamfrön
500 ml fingervarmt vatten
Blanda ihop alla ingredienser och häll i det varma vattnet sist. Rör ihop till en smetig deg. Häll över smeten i en insmord brödform och stoppa sedan in i mitten av ugnen i en timme. Ta ut brödet ur brödformen och ställ tillbaka brödet i ugnen i 5-10 minuter till.
1 kommentarer
Julia Kammonen
19 Aug 2015 09:00
Glömde skriva att jag tillsatte lite kardemumma också. Blev verkligen ett gott frukostbröd. Fungerade mycket bra att rosta också.
Kommentera