
Det här receptet fungerar med vilken proteinkälla som helst egentligen. Eller helt vegetarisk naturligtvis. Den här gången valde jag kycklingbröst. Smakrikt utan salt och peppar.
4 portion
3 msk kokosolja
2 vitlöksklyftor
ingefära, skuren i långa flisor (mängd efter tycke och smak)
1-2 chilifrukter (urkärnade om du inte vill ha det väldigt kryddstarkt)
1 röd lök
400 g kycklingbröst
sparris
broccoli
sockerärtor
3 msk tamari (glutenfri soja)
en handfull hackad koriander
en näve cashewnötter
Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna. Tillsätt vitlök, ingefära, chilli, lök och cashewnötter och låt steka 1 minut. Tillsätt kycklingen och stek i ytterligare 4 minuter, tills kycklingen är så gott som genomstekt. Tillsätt resten av grönsakerna och stek i ytterligare en par minuter tillsätt sedan sojasåsen. Släng i koriander precis i slutet.
Kommentera